Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skořicový jablkovník

Surovinyskoricovy-jablkovnik.jpg

450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžičky skořice
½ lžičky xanthanu nebo guaru
4 lžíce oleje
2 větší jablka nastrouhaná nahrubo
450 ml vody
šťáva a kůra z jednoho menšího citronu

 

Postup

Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, sodou, skořicí a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru a vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

 

Poznámky

Jablkovník jste měli možnost ochutnat na bezlepkovém trhu v Praze v Emauzích 24.5.2014 u stánku Doves Farm. Měl úspěch, tak se dělím o recept.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář