Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brusinkovo-semínkové muffiny

Surovinybrusinkovo-seminkove-muffiny.jpg

1 balení směsi Adveni Krekry s brusnicí a baobabem (250 g)
75 g mouky z hnědé rýže
75 g rýžové pudrové mouky
50 g teffové mouky
1 kypřicí prášek
80 g cukru
200+150 ml vody

 

Postup

Směs na krekry promícháme s 200 ml vody a necháme 15 minut stát. Poté přisypeme všechny mouky, kypřicí prášek a cukr, přilijeme 150 ml vody a důkladně promícháme. Muffinové košíčky naplníme připravenou směsí do 2/3 výšky košíčku. Pečeme při 170 °C asi 25 minut, až se těsto přestane lepit na špejli.

Pokud jsme muffiny pekli v silikonových nebo kovových formičkách, je potřeba je po upečení vyklopit a nechat vychladnout na mřížce, aby se nezapařily.

 

Poznámky

Směs na krekry obsahuje sušené brusinky, bezlepkové ovesné vločky, semínka (lněná, slunečnicová a sezamová), šáchorovou a amarantovou mouku, panelu (sušenou třtinovou šťávu), baobab, lyofilizovanou citronovou šťávu a sůl. Krekry u nás doma příliš oblíbené nejsou, a tak jsem zkusila ze směsi připravit muffiny. Výsledek byl naprosto perfektní: vláčné a nedrobivé muffiny, sladko-kyselé díky brusinkám, baobabu a citronové šťávě a lehce křupavé díky semínkům. Určitě s touto směsí na krekry budu dále experimentovat.
Směsi na krekry od Adveni můžete koupit v prodejnách zdravé výživy nebo na eshopu www.bezlepkova.com.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář