Jdi na obsah Jdi na menu
 


Banánky

Surovinybananky.jpg

130 g bezlepkové směsi Schär Mix C
50 g bezlepkové směsi Jizerka
20 g solamylu
2 sáčky vanilkového pudinku
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
80 g moučkového cukru
160 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
1 kávová lžička citronové kůry

pikantní marmeláda (rybízová, linecká)
čokoládová poleva (hořká čokoláda bez obsahu mléka + silnější plátek ztuženého tuku)

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme podlouhlé tvary (rohlíčky, jazýčky, obdélníčky...). Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme při 160 °C 8-10 min. Necháme zchladnout na plechu, teprve poté s cukrovím manipulujeme.
Zcela vychlazené spojujeme po dvou pikantní marmeládou. Na závěr omočíme z poloviny v čokoládové polevě.

 

Poznámky

Tohle bylo a je moje nejoblíbenější vánoční cukroví, jak v lepkové, tak v bezlepkové variantě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Prosba o radu

(Slavka, 10. 4. 2014 11:10)

Tie Vase vytvory vyzeraju nadherne a chutne. Ja som presla na tuto dietu, lebo mi diagnostikovali intoleranciu. Prosim Vas, vydaria sa tieto kolaciky ak pouzijem iba muku Schar Mix B a guarovu gumu namiesto xantanovej?
Dakujem velmi pekne vopred za odpoved.

Re: Prosba o radu

(Petra, 11. 4. 2014 6:49)

Dobrý den Slávko,

moc děkuji za chválu receptů, jsem moc ráda, že se Vám líbí. Jizerku do receptu určitě použít nemusíte, tento recept je poměrně starý a z doby, kdy těch muk na trhu ještě moc nebylo. Samotná Schar B nebo Schar B namíchaná s Doves Farm budou určitě lepší. Xanthanovou gumu místo guarové také můžete použít, jen se obecně doporučuje dát jí o trošku méně.

Ať se Vám pečení daří!
Petra