Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cornflakes hromádky

Surovinycornflakes-hromadky.jpg

3 lžíce krystalového cukru
3 lžíce medu
80 g Stelly nebo jiného margarínu bez mléka
100 g bezlepkových kukuřičných lupínků
(1 kávová lžička holandského kakaa)
 

Postup

V hrnci rozpustíme cukr, med a máslo. Za stálého míchání povaříme asi dvě minuty. Poté vmícháme kukuřičné lupínky cornflakes. Pokud jsou velké, můžeme je předem trochu nadrtit. Důkladně promícháme, aby se všechny lupínky obalily medovou směsí. Z horké směsi tvarujeme kávovou lžičkou a navlhčenou rukou malé kopečky. Ty pokládáme buď do papírových košíčků nebo na alobal. Pokud chceme hromádky čokoládové, přimícháme do směsi lžičku kakaa.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirace na internetu, upraveno tak, aby neobsahovalo mléko a lepek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vhodné kukuřičné lupínky

(Pavlína, 12. 12. 2014 21:46)

Prosím, jaké cornflakesy bez označeni ,, může obsahovat stopy lepku,, používáte? Zatím jsem žádnout takovou značku neobjevila . Děkuji

Re: vhodné kukuřičné lupínky

(Petra, 16. 12. 2014 14:30)

Dobrý den,
já osobně "stopy lepku" neřeším, protože se domnívám, že je to jen jakási berlička výrobců a obrana před případným napadením. Používám běžně cornflakes Albert quality, které na sobě mají deklarovaný obsah lepku. Bezlepkové cornflakes začala vyrábět firma Nestlé (dva druhy, obyčejné a medové - http://www.celiak.cz/novinky/1242), další značky případně zakoupíte v prodejnách zdravé výživy (např. Bezgluten či Doves Farm).
Petra