Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kokosové pracny

Surovinykokosove-pracny.jpg

200 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär Mix C)
100 g jemného strouhaného kokosu
80 g moučkového cukru
140 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
½ lžičky xanthanu nebo guaru

domácí vanilkový cukr (moučkový cukr, vanilkový lusk)

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté jím plníme formičky na pracny a pečeme při 160 °C asi 10 minut. Upečené cukroví necháme krátce vychladnout, opatrně vyklepeme z formiček a obalíme ve vanilkovém cukru.

 

Poznámky

Vanilkový cukr si vyrábím sama. Přibližně měsíc před Vánoci odsypu moučkový cukr do uzavíratelné nádoby, přidám na tři části rozkrojený vanilkový lusk, protřebu a uzvařu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nejlepší cukroví

(Marie, 15. 12. 2018 23:14)

Moc děkuji za recepty. Zvláště tohle je tedy bomba. Pracný normálně nejím, ale kokos mám ráda. Tak jsem tohle těsto zkusila, hned dvojitou dávku a experimentuji. Něco málo jsem dala do formičky na košíčky, nádherně se vyklopily, něco jsem dala do strojku a dělala tyčinky (ty jsem hned snědla) a nakonec jsem těsto vyválela na silný plát a vykrajovala menší hvězdičky. Jsou fakt skvělý. Plánuju na ně kápnout čokoládu a kousek mandle, jestli je dřív nesmím. Fakt díky za tento recept

Re: Nejlepší cukroví

(Petra, 16. 12. 2018 10:17)

To mám velkou radost, děkuji za zpětnou vazbu. Už dlouho jsem pracny nedělala a je na čase se k nim vrátit. Takže děkuji za připomenutí :).
Krásné svátky!
Petra

Jiné suroviny

(Lucie, 23. 11. 2015 19:13)

Dobrý den, zaujal mne tento Váš recept, dala by se použít jiný tuk i mouka než kterou máte uvedenou v receptu? Třeba Jizerka, rýžová hladká, Hera? Dělala jsem podle jiného receptu trošku v jiném poměru, ale nepodařily se mi vůbec. Těsto po upečení zůstalo ve formičkách a drolilo se, chuťově bylo dobré. Nejsem začátečník tak si různé recepty upravuji a zkouším, občas se stane, že nevyjde. Děkuji za názor

Re: Jiné suroviny

(Petra, 23. 11. 2015 19:16)

Dobrý den,
na 100 % Vám neporadím, budete to muset vyzkoušet. Myslím si, že Hera místo Stelly problém dělat nebude. Co se týká mouky, každá se chová jinak. Určitě bych nepoužila jednodruhovou rýžovou, to by se cukroví určitě drolilo a rozpadalo. S Jizerkou by to jít mohlo, ale vyzkoušené to nemám.
Petra

Re: Re: Jiné suroviny

(Lucie, 23. 11. 2015 19:41)

Děkuji, za radu. Zkusím z poloviční dávky :-)