Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křehké sušenky s oříškovým středem

Surovinymaslove-susenky-s-arasidovym-stredem.jpg

210 g univerzální bezlepkové mouky (Schär Mix C)
140 g bezmléčného tuku (Alsan, Stella)
50 g moučkového cukru
1/3 lžičky xanthanu

na slepení libovolné oříškové máslo (arašídové, mandlové, kešu…)
na ozdobení hořká čokoláda bez obsahu mléka

 

Postup

Z mouky, cukru, xanthanu a tuku vypracujeme hladké nelepivé těsto. Rozválíme ho na 3 mm vysokou placku a vykrájíme libovolné tvary. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 15 minut, až než začnou růžovět okraje. Upečené pečivo necháme zcela vychladnout na plechu. Poté slepíme vždy dva kousky k sobě oříškovým máslem. Je-li příliš tuhé, můžeme ho naředit kapkou rostlinného mléka nebo rumu. Na závěr sušenky pocákáme rozpuštěnou čokoládou.

 

Poznámky

Oříškové máslo je možné nahradit nádivkou z mletých ořechů, tuku a rumu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář