Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linecké cukroví

Surovinylinecke-cukrovi.jpg

260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär Mix C)
40 g škrobu
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
½ lžičky xanthanu nebo guaru
kůra a šťáva z ½ citronu

pikantní džem na slepení

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. U části z nich ještě vykrojíme kolečkem dírku v prostředku. Pečeme při 160 °C 7-10 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme. Zcela studené cukroví slepujeme po dvou pikantním džemem.

 

Poznámky

Kdo chce cukroví ještě posypat moučkovým cukrem, může si rozložit vedle sebe ještě před slepováním horní části, posypat je cukrem a pak teprve cukroví slepovat. Cukr se tak nedostane do marmeládového okénka uprostřed.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Náhrada Stelly?

(Jana Krutská, 26. 11. 2018 10:58)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho před Vánoci doporučujete cukroví udělat, aby chutnalo nejlépe. Dále by mě zajímalo, čím nahradit Stellu - v obchodech ji nacházím jen s máslovou příchutí, tj. se syrovátkou. Děkuji

Re: Náhrada Stelly?

(Petra, 2. 12. 2018 18:16)

Dobrý den,

je možné použít například Alsan (zelený nebo žlutý). Novinkou na trhu je Hera bez laktózy, která je také zcela bez mléčných složek, ale zatím jsem ji nezkoušela.

Petra