Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nutelové kytičky

Surovinynutelove-kyticky.jpg

130 g bezlepkové směsi Schär Mix C
50 g bezlepkové směsi Jizerka
30 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
70 g moučkového cukru
140 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
několik kapek citronové šťávy
1 kávová lžička citronové kůry

čokoládová pomazánka na slepení bez obsahu mléka (např. od firmy Rapunzel)
případně čokoládová poleva a cukrové zdobení

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme kytičky. U části z nich ještě vykrojíme kolečkem dírku v prostředku. Pečeme při 160°C 7-10 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme. Slepujeme čokoládovou pomazánkou bez mléka. Plné kytičky polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovým zdobením. Kytičky s dírkou v prostředku můžeme nechat jen tak, nebo opět přikrášlit barevným zdobením.

 

Poznámky

 

nutelove-kyticky-2.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Pamelar, 11. 10. 2012 7:58)

Teda musím říct, že ty kytičky vypadají báječně, na Vánoce budou určitě skvělým doplněním k našemu tradičnímu cukroví.