Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomerančové hřebínky

Surovinypomerancove-hrebinky.jpg

90 g bezlepkové mouky Schär Mix C
30 g bezlepkové mouky Jizerka
30 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
60 g moučkového cukru
100 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
šťáva a kůra z poloviny pomeranče

čokoládová pomazánka bez obsahu mléka (např. od firmy Rapunzel)
čokoládová poleva
cukrové zdobení

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hřebínky. Pečeme při 160°C asi 8 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme. Slepíme čokoládovou pomazánkou bez mléka. Polovinu každého hřebínku namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme cukrovým zdobením.
Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření Orion (neobsahuje mléko) a kousku ztuženého tuku.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář