Pracny s vlašskými ořechy

Pracny s vlašskými ořechy

Suroviny

  • 175 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílou bez lepku a Doves Farm bílou chlebovou půl napůl)
  • 80 g moučkového cukru
  • 125 g mletých vlašských ořechů
  • 120 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka citronové kůry
  • špetka skořice
  • špetka tlučeného hřebíčku
  • směs moučkového a vanilkového cukru na posypání

Postup

Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu přibližně 3 hodiny. Poté vtlačujeme malé kousky do formiček. Pečeme při 160 °C asi 12 minut. Hotové a ještě teplé cukroví vyklepeme z formiček a přes sítko posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Poznámky

Na pečení se mi moc osvědčila silikonová forma, lépe se s ní manipuluje než s jednotlivými kovovými formičkami. Pracny z ní navíc jdou krásně vyloupnout.

Protože nemám ráda příliš sladké cukroví, pracny pouze popráším cukrem přes sítko. Pokud chcete, můžete je v cukru celé obalit.

Jak se vám líbil příspěvek?

2 komentáře

    • Petra Autor článkuReagovat

      Jsem moc ráda, že Vám pracny chutnají. Moc děkuji za vyzkoušení receptu. Petra M.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *