Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pracny s vlašskými ořechy

Surovinypracny.jpg

175 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílou bez lepku a Doves Farm bílou chlebovou půl napůl)
80 g moučkového cukru
125 g mletých vlašských ořechů
120 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
1 lžíce kakaa
špetka citronové kůry
špetka skořice
špetka tlučeného hřebíčku

směs moučkového a vanilkového cukru na posypání

 

Postup

Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu přibližně 3 hodiny. Poté vtlačujeme malé kousky do formiček. Pečeme při 160 °C asi 12 minut. Hotové a ještě teplé cukroví vyklepeme z formiček a přes sítko posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

 

Poznámky

Na pečení se mi moc osvědčila silikonová forma, lépe se s ní manipuluje než s jednotlivými kovovými formičkami. Pracny z ní navíc jdou krásně vyloupnout.

Protože nemám ráda příliš sladké cukroví, pracny pouze popráším cukrem přes sítko. Pokud chcete, můžete je v cukru celé obalit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář