Jdi na obsah Jdi na menu
 


Punčové cukroví

Surovinypuncove-cukrovi.jpg

260 g bezlepkové mouky (použila jsem Schär Mix C)
40 g škrobu (bramborový, kukuřičný)
80 g cukru moučka
180 g bezmléčného tuku (použila jsem Stellu)
nastrouhaná kůra z ½ citronu
½ lžičky xanthanu

Punčová nádivka:
150 g cukru moučka
140 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí
3 lžíce rumu
2 lžíce pikantní marmelády (rybízová, meruňková)
70 g bezlepkové strouhanky
šťáva a kůra z 1 citrónu
1 lžíce kakaa
skořice
hřebíček

Čokoládová poleva:
hořká čokoláda Orion (neobsahuje lepek ani mléko a je lepší než čokoláda na vaření)
plátek ztuženého tuku Omega

 

Postup

Ze všech surovin zaděláme hladké pevné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme srdíčka či jiné oblíbené tvary. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C 8-10 min. Necháme na plechu vychladnout, teprve poté s cukrovím manipulujeme - teplé je velmi křehké a snadno se láme.
Na nádivku smícháme všechny suroviny, podle potřeby doředíme rumem nebo kapkou vody, aby byla nádivka vláčná a nerozsýpavá. Připravenou nádivkou slepujeme vždy dvě vykrojená srdíčka. Nakonec potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme např. mandlovými lupínky.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirace lepkovými recepty na punčové cukroví na www.toprecepty.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář