Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střapaté hvězdičky

Surovinystrapate-hvezdicky.jpg

300 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär Mix C)
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
½ lžičky xanthanu nebo guaru
kůra z ½ citronu
 
čokoládová poleva (čokoláda bez obsahu mléčných složek, trocha ztuženého tuku)
jemně strouhaný kokos
pikantní džem

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme malé hvězdičky. Pečeme při 160 °C 7-10 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve poté jej přendáme. Polovinu hvězdiček potřeme svrchu čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Poté slepujeme jednu čistou a jednu ozdobenou hvězdičku pikantním džemem, nejlépe rybízovým nebo lineckou směsí.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář