Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy

Surovinyvanilkove-rohlicky.jpg

210 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílou bez lepku a Doves Farm bílou chlebovou půl napůl)
70 g moučkového cukru
120 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
70 g mletých vlašských ořechů
špetka citronové kůry

vanilkový na posypání

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté formujeme rohlíčky. Buď je válíme v ruce, nebo plníme silikonové formičky, případně těsto vyválíme na plát vysoký cca 3/4 cm a formičkou vykrájíme rohlíčky. Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme při 160 °C 8-10 min. Po upečení posypeme vanilkovým cukrem.

 

Poznámky

Vykrajovátko ve tvaru rohlíčku se mi pro přípravu bezlepkových rohlíčků velmi osvědčilo. Práce jde rychle od ruky (těsto by nemělo být dlouho v teple) a rohlíčky vypadají jeden jako druhý.
Protože nemám ráda příliš sladké cukroví, rohlíčky neobaluji, ale jen popráším vanilkovým cukrem přes sítko. Vanilkový cukr si vyrábím sama z moučkového cukru a vanilkového lusku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář