Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečná nutela

Surovinyjablecna-nutela-2.jpg

2 kg jablek
500 g cukru
100 g kakaa
50 g čokolády na vaření

 

Postup

Jablka oloupeme, vykrájíme a nastrouháme. Podlijeme cca 3 dl vody a podusíme. Necháme trochu vychladnout a rozmixujeme ponorným mixerem. Přivedeme znovu k varu, přidáme cukr, kakao a čokoládu a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Horké plníme do skleniček. Sterilizujeme 20 min při 90 °C.

 

Poznámky

Zdroj receptu: www.toprecepty.cz - Jablková nutela, autorkou je Tejaja.
Takto připravená skoronutela je chuťově moc dobrá, hodí se nejen na mazání pečiva a palačinek, ale i do jogurtů a snídaňových kaší.
Pozor, kdo drží bezméčnou dietu, musí ohlídat složení čokolády na vaření. Orion je v pořádku, Figaro obsahuje mléko.

 

jablecna-nutela-1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky

(Monika, 27. 7. 2013 10:33)

Dobrý den, tohle určitě vyzkouším. Syn (4roky) těžce nese, že nemůže čokoládu. Koupila jsem mu sice ve zdravé výživě jednu za skoro 100kč bez mléka, ale ta je nechutná. A tak také děkuji za tip na Orion na vaření. Ta je dobrá a občas mu dám pomlsat. Mě by nenapadlo, že nemá nic mléčného. Jsme v tom noví a nemám ještě nastudované složení různým produktů a variant. Spíš skoro každý den narážím na to, že něco dělám špatně. Takže moc děkuji i za tyto stránky.

Re: Díky

(Petra, 28. 7. 2013 12:44)

Dobrý den Moniko,
věřím, že se se synovou dietou brzy srovnáte a vše dobře zvládnete. Nám to doma také nějakou dobu trvalo, ale teď už nám vlastně vůbec nic nechybí, naopak si myslím, že se stravujeme (a mlsáme) mnohem kvalitněji než většina lidí, kteří mohou jíst všechno.
Z obyčejnějších čokolád můžeme ještě dvě čokolády z Lidlu (FinCarré hořká, červený obal, 100 g, cca 14 Kč; FinCarré cooking chocolate, béžový obal, 200 g, cca 28 Kč), čokolády Ritter Sport (fialovou s 50% kakaa, růžovou se 70% kakaa a červenou s marcipánem, v akci se dají koupit i pod 20 Kč za 100 g), z těch lepších čokolády Lindt (hořké, myslím, že i hořkou s pomerančem). A od Orionu bych kromě té na vaření doporučila raději Orion hořkou, je sice o trochu dražší, ale mnohem chutnější.
Kdybyste měla jakékoli dotazy, napište buď přímo sem, nebo na e-mail varimbezlepku@seznam.cz, ráda Vám poradím.
Petra