Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přesnídávka jablečno-mrkvovo-broskvová

Surovinypresnidavka-jablecno-mrkvovo-broskvova.jpg

1 kg zralých broskví
2 jablka
4 mrkve
cukr dle potřeby
pro dospělé můžeme přidat ½ lžičky kyseliny citronové

 

Postup

Mrkev, broskve i jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do velkého hrnce, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou vaříme, dokud není mrkev měkká (jablka a broskve se do té doby rozvaří). Ponorným mixerem rozmixujeme na hladké pyré. Je-li přesnídávka málo sladká, vmícháme cukr dle chuti. Můžeme také přidat kyselinu citronovou (pro dochucení i konzervaci). Pyré přivedeme k varu a za stálého míchání krátce povaříme. Poté nalijeme do sklenic od přesnídávek, zavíčkujeme a sterilujeme při 85 °C 20 minut.

 

Poznámky

Zdroj receptu: improvizace podle několika receptů na přesnídávky na internetu a přezrálé broskve doma v ledničce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář