Švestková nutela

Surovinyjablecna-nutela-1.jpg

1.2 kg zralých švestek
500 g cukru krupice
100 g holandského kakaa
(rum)

 

Postup

Švestky vypeckujeme a nakrájíme na drobnější kousky. V hlubším hrnci se silným dnem je přivedeme k varu a za občasného zamíchání 10-15 minut dusíme (podle zralosti švestek). Chceme-li nutelu zcela hladkou, rozmixujeme švestky ponorným mixerem. Vmícháme cukr a kakao a za stálého míchání  ještě 5 minut povaříme. Podle chuti můžeme do hotové nutely vmíchat trochu rumu. Nutelou plníme menší skleničky, pevně zavíčkujeme a sterilujeme při 80 °C 20 minut.

 

Poznámky

Zdroj receptu: www.toprecepty.cz
Podle původního receptu se má hotová nutela nechat 24 hodin rozležet v chladu a poté teprve plnit do skleniček a sterilovat.
Na obrázku je nutela připravená ze dvou dávek.

 

svestkova-nutela.jpg

 

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *