Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeleninová pánev na zázvoru a sojové omáčce

Surovinyzeleninova-panev-na-zazvoru-a-sojove-omacce.jpg

1 lžíce oleje
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 střední cuketa
2 řapíky celeru
½ červené papriky
½ brokolice
1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce balzamika

 

Postup

Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek. Přidáme strouhaný zázvor, na kostičky nakrájenou cuketu, celer a papriku a růžičky brokolice. Zakápneme balzamikem a sojovou omáčkou a za častého míchání restujeme asi 5-10 minut, až zelenina změkne, ale bude stále křupavá, nerozvařená. Podáváme nejlépe s rýží, případně s rýžovými nudlemi.

 

Poznámky

Sojová omáčka je sama o sobě dost slaná, takže jídlo už nedosoluji. Pokud je zeleniny hodně, je možné množství sojové omáčky i balzamika zvýšit.

Další variantou je zeleninu nerestovat, ale podlít několika lžícemi vody a krátce podusit pod pokličkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář